Recept: Rijstpuddingsushi met Japanse Sencha thee
Non spécifié
100 min
20 min
10 sushi
Easy
Ingrediënten
- 100 g witte chocoladereep
- 500 ml melk
- 90 g ronde rijst (bij voorkeur dessertrijst)
- 1/2 groene appel
- 1 limoen
- 2 mango’s
- Verwarm de melk, voeg de rijst toe en laat 20 minuten op laag vuur koken. Vergeet niet af en toe roeren. Haal de pan van het vuur, voeg de in blokjes gebroken chocola toe, laat deze smelten en roer goed door. Zet het 1 uur in de koelkast.
- Snijd de appel in dunne reepjes en giet er limoensap over. Snijd de mango in dunne plakjes met een dunschiller of een mes.
- Leg de rijst op een vel huishoudfolie in twee brede banen van circa 3 cm breedte. Leg de reepjes appel in het midden. Rol de banen in de lengte op met behulp van de huishoudfolie tot twee gladde rollen rijst en leg ze 15 minuten in de vriezer.
- Verwijder de huishoudfolie van de rollen melkrijst. Snijd de rollen in stukjes van ongeveer 4 cm en rol er plakjes mango omheen om maki te vormen.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads