Recept: citroencake met rozemarijn en olijfolie
Non spécifié
20 min
40 min
1 cake
Easy
Ingrediënten
- 130 g suiker
- 4 eieren
- het sap en de zeste van 1 citroen
- 2 theelepels rozemarijn
- 200 ml Europese Extra Vierge olijfolie
- 250 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- Een snuifje zout
- 1 eetlepel roomkaas
- 250 g poedersuiker
- Klop 4 eieren met 130g suiker tot een schuimend mengsel, voeg het sap + geraspte citroenschil, 2 theelepels fijngehakte rozemarijn en 200ml olijfolie toe. Voeg 250 g bloem, 1 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel zout toe.
- Giet het beslag in een cakevorm en bak op 170 graden (boven- en onderwarmte) gedurende ongeveer 35-40 minuten.
- Meng tot slot een eetlepel roomkaas met een eetlepel citroensap en 200-250 g poedersuiker tot je een dik glazuur krijgt en verdeel dit gelijkmatig over de taart. Serveer met een citroenschijfje.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads