Speels en origineel: bij deze alvast enkele eenvoudige Comté-receptjes die je samen met de kleintjes kan bereiden!

1. Muffins met Comté AOP & doperwtjes (12 muffins)

Comté

Voorbereiding: 10 min. / Bereiding: 20 min.

• 200 g Comté AOP in blokjes gesneden • 3 eieren • 250 g bloem • 1 zakje gist • 15 cl melk • 7 cl olijfolie • 100 g doperwtjes (diepgevroren of vers) • 1 koffielepel kurkuma • zout, peper

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Meng de bloem, kurkuma, zout, peper en gist in een grote kom. Breek de eieren en roer ze er met een houten lepel onder. Giet de melk erbij terwijl je blijft mengen, en voeg ook de olijfolie toe tot het deeg glad en homogeen is.
3. Voeg voorzichtig de Comtéblokjes en erwten aan het deeg toe. 4. Giet het beslag in met papier beklede muffinvormpjes tot ze voor 3⁄4 gevuld zijn. Zet 20 tot 25 minuten in de oven. Laat afkoelen, en genieten maar!

Laat je kinderen de handen uit de mouwen steken om het deeg voor deze kleine muffins mee te bereiden.

2. Salade met fruitblokjes en Comté AOP (2 pers.)

Comté

Voorbereiding: 20 min.

• 150 g jonge Comté • 1 banaan • 1 appel • 2 kiwi’s • 1 bakje frambozen • 1 bakje bosbessen • 1 mango • 1 limoen

1. Snijd met een meetlat al het fruit (behalve de bosbessen en frambozen) en de Comtéblokjes in dezelfde grootte.
2. Leg het fruit apart en besprenkel het met limoensap om oxidatie te voorkomen. Laat de kinderen hun eigen blokjessalade maken en proef vervolgens hun originele creatie.

Zero waste! Met de overgebleven stukjes fruit kan je een heerlijke smoothie maken om te combineren met de fruitsalade.

3. Wraps met kip, guacamole en Comté AOP (2 pers.)

Comté

Voorbereiding: 20 min. / Bereiding: 10 min.

• 4 meergranenwraps • 2 kipfilets • 1 soeplepel olijfolie • Paprika • 150 g jonge Comté • Jonge slascheuten

Voor de guacamole

• 2 avocado’s • 1 tomaat • 1⁄2 ui • 1⁄2 citroen • Zout, peper

1. Bereid de guacamole. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit, doe het vruchtvlees in een slakom en pureer het grof met een vork. Voeg de in blokjes gesneden tomaat, fijngesneden ui en het sap van een halve citroen toe. Werk af met peper en zout en meng het geheel voorzichtig.
2. Snijd de kipfilets in reepjes en bak ze in een pan met olijfolie en paprika.
3. Warm de wraps op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Snijd de Comté in reepjes en leg de wraps open. Begin met de guacamole uit te smeren over het oppervlak van de wraps en voeg de kippenreepjes, de kaas en een paar slablaadjes toe voordat je de wrap oprolt.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Comté.
www.comtecheese.com

Lees ook:
3 Zuiderse recepten met gezonde olijfolie
De perfecte wijnen om samen van te genieten
Go local: (h)eerlijke recepten van bij ons