Recept: Chocolademoelleux met hazelnootpraliné van Jaline Vandromme
Non spécifié
120 min
35 min
6 personen
Medium
Pastry Crush - © Kris Vlegels
Ingrediënten
- HAZELNOOTPRALINE
- 120 g hazelnoten
- 50 g water
- 90 g suiker
- CHOCOLADEMOELLEUX
- 150 g pure chocolade (Madagascar 72%)
- 150 g ongezouten boter
- 150 g ei
- 80 g eigeel
- 150 g suiker
- 60 g bloem
- bakspray (om in te vetten)
- bloem (om te bestuiven)
- CHANTILLY
- 100 g room 40%
- 10 g suiker
- AFWERKING
- 100 g pure chocolade (Madagascar 72%)
- hazelnoten
Interieur van hazelnootpraliné
- Verwarm de oven voor op 160 °C hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat. Leg de hazelnoten op de bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.
- Breng het water met de suiker in een steelpan aan de kook tot 121 °C. Voeg de hazelnoten toe aan de suikersiroop en blijf roeren tot de suiker karamelliseert. Stort de gekaramelliseerde hazelnoten uit op
bakpapier en laat volledig afkoelen. - Breek de gekaramelliseerde hazelnoten in stukken. Doe in de hakmolen en mix tot een pralinépasta. Hoe langer je de gekaramelliseerde noten mixt, hoe dunner de praliné wordt.
- Vul 6 van siliconen halve bollen met de hazelnootpraliné en zet 1 uur in de diepvries.
Moelleux
- Smelt de chocolade met de boter in een steelpan.
- Klop het ei met het eigeel en de suiker op in de keukenrobot. Zeef de bloem bij het beslag en spatel eronder. Spatel als laatste het chocolademengsel eronder.
- Doe het deeg in een spuitzak en leg 2 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 °C graden hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat. Vet de taartringen in met de bakspray en bestuif ze nadien met bloem.
- Zet de taartringen op de bakplaat en vul ze voor twee derde met het beslag. Ontvorm de interieurs van hazelnootpraliné en duw één praliné-interieur in elke moelleux. Bak de moelleux 10-12 minuten in de oven.
Chantilly
- Klop de room samen met de suiker op tot een chantilly. Vul een spuitzak met een glad spuitmondje met de chantilly.
Afwerking
- Smelt de chocolade au bain-marie. Maak met een kwast een cirkel van chocolade op het bord. Dresseer het bord met de chocolademoelleux, de chantilly, de overige hazelnootpraliné en de hazelnoten.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads