RECEPT: TONIJNSTEAKS MET SESAMKORST EN HUZARENSALADE

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

20 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Easy

RECEPT: TONIJNSTEAKS MET SESAMKORST EN HUZARENSALADE

ELLE Eten x Vandemoortele

Ingrediënten

  • 4 tonijnsteaks
  • 100 g sesamzaden
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Vandemoortele Premium Olieblend N°3
  • 300 g krielaardappelen
  • 200 g wortelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 250 g verse of bevroren erwten
  • 3 eetlepels Vandemoortele mayonaise met ei
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • een handvol croutons
  • een paar takjes tijm of verse peterselie
  • lente-ui
  • zout, peper
  1. Kook de krielaardappelen, de blokjes wortel en erwten in gezouten water. Laat afkoelen.
  2. Maak de huzarensalade door de gehalveerde krielaardappelen, wortelen en erwten te mengen met de Vandemoortele mayonaise met ei, azijn en wat zout en peper. Bewaar de salade in een vershoudbakje in de koelkast.
  3. Maak een marinade met sojasaus en Vandemoortele Premium Olieblend N°3. Doop de tonijnsteaks in de marinade en vervolgens direct in de sesamzaden tot ze volledig bedekt zijn.
  4. Voeg in een hete pan een beetje Vandemoortele Premium Olieblend N°3 toe en bak de tonijnsteaks gedurende ongeveer 30 seconden per kant. Laat de steaks 3 minuten rusten vooraleer je ze in dunne plakjes snijdt.
  5. Serveer de huzarensalade met de tonijnsteaks, wat croutons, lente-ui en wat verse kruiden.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Vandemoortele.
Vandemoortele.be

ads

ads