Recept: Reishi dukkah smeerpasta
Non spécifié
20 min
00 min
2 tot 4 personen
Easy
Ingrediënten
- 130 g zonnebloempitten
- 125 g gedroogde paddenstoelen (funghi, porcini, portobello of shiitake)
- 120 ml paddenstoelenvocht
- 60 g pompoenpitten
- 60 g witte sesamzaadjes
- 2 eetlepels nigellazaad
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel Golden Hour reishi extract
- een halve theelepel zout
- een halve theelepel gemalen zwarte peper
- Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje met heet water, laat 15 minuten staan tot de paddenstoelen zacht zijn geworden. Giet ze vervolgens af en hou het vocht bij.
- Toast de pompoenpitten en zonnebloempitten in de pan tot ze geurig worden. Voeg de sesamzaadjes erbij, let goed op dat ze niet aanbranden.
- Doe de zaden en pitten in de keukenmachine, voeg alle kruiden toe en mix geleidelijk tot een homogene massa. Voeg de paddenstoelen en een beetje van het vocht toe en meng tot een glad geheel. Afhankelijk van de keukenmachine voeg je nog wat extra vocht toe. Bewaar tot 7 dagen in een bokaaltje in de koelkast.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads