Recept: tagliatelle al ragù met Cotechino Modena IGP

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

35 min

Temps de cuisson

00 min

Nombre de personnes

2 personen

Niveau de difficulté

Easy

Recept: tagliatelle al ragù met Cotechino Modena IGP

Ingrediënten

  • 250 g Cotechino Modena IGP
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje zout
  • 400 g gepelde tomaten
  • 100 ml rode wijn
  • 2 blaadjes gedroogde laurier
  • 150 g gedroogde tagliatelle
  • 75 g droog brood
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 5 takjes platte peterselie
  • zeste van ¼ citroen
  • Snufje fleur de sel
  1. Verwijder het vet om de Cotechino Modena IGP en bewaar in een aparte kom. Pel en hak de knoflook fijn. Fruit de knoflook in een lepel van het vet in een grote open pan.
  2. Snijd de Cotechino Modena IGP in dunne plakken en bak in de pan. Draai om na enkele minuten en prak daarna de cotechino fijn. Breng op smaak met een snufje zout. Voeg de rode wijn toe en de gedroogde laurierblaadjes. Voeg na enkele minuten de gepelde tomaten toe en laat minstens 20 minuten koken op een zacht vuurtje.
  3. Hak het brood fijn en bak krokant in een pan met enkele lepels van het vet. Hak de platte peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas fijn. Giet het brood, de platte peterselie, de Parmezaanse kaas en de zeste van citroen in een kommetje. Voeg nog een snufje fleur de sel toe en meng goed.
  4. Kook de tagliatelle gaar in een kookpot met ruim gezouten water.
  5. Voeg de tagliatelle toe aan de saus en meng goed. Verwijder de gedroogde laurierblaadjes. Serveer over de borden en bestrooi met het broodkruim.

Waarom Cotechino Modena IGP?

In traditionele recepten horen kwaliteitsvolle producten. Als het op Italiaans vlees aankomt, herken je deze aan de Europese certificeringen DOP (Denominazione di Origine Protetta – beschermde oorsprongsbenaming) en IGP (Indicazione Geografi ca Protetta– beschermde geografische benaming). De labels vertegenwoordigen de Europese landbouw- en voedselproductie en garanderen de link met een bepaalde streek en haar traditionele keuken.

cotechino modena IGP tagliatele al ragu

Press

Cotechino Modena IGP werd traditioneel geserveerd op feesten,  maar komt vandaag vaak voor in combinatie met aardappelpuree of linzen. Varkensvlees ligt aan de basis, en daar wordt volgens een eeuwenoude methode zwoerd aan toegevoegd. Cotechino Modena IGP wordt vervaardigd in een waaier aan provincies, waaronder Modena, Bologna,  Bergamo en Verona.

ads

Lore Ginneberge
Lore Ginneberge

Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.

ads