Grilled cheese sandwich met Comté.

4 personen – Bereidingstijd: 15 min – Kooktijd: 15 min

  • 8 sneden zuurdesembrood
  • 175 g geraspte Comté
  • 100 g parmaham
  • 15 g boter

Pesto

  • 25 g geraspte Comté
  • 25 g rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten 
  • Het sap van een halve citroen
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • Peper Zout
  1. Maak de rucolapesto klaar. Mix de geraspte Comté, de rucola, de pijnboompitten, de olijfolie, het citroensap en het fijngesneden teentje knoflook in een kleine blender. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Smeer een eetlepel rucolapesto op de helft van de sneetjes brood. Leg er een plak ham en een gulle hand geraspte Comté boven. Sluit elke sandwich met de overgebleven sneden brood. 
  3. Verwarm de boter in een pan op een gematigd vuur. Bak de grilled chees sandwiches met Comté aan elke kant tot ze mooi goudbruin kleuren. 
  4. Snij de sandwiches in twee en serveer terwijl ze nog goed warm zijn! 


Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Comté.

comte.be