Verrines met Comté, Granny Smith-appel en noten.

4 personen – Bereidingstijd: 15 min

  • 100 g Comté
  • 1 Granny Smith-appel
  • 50 g noten
  • ¼ citroen
  • Peper
  • Zout

Mosterdvinaigrette

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 1 koffielepel honing
  • Peper
  • Zout
  1. Maak de vinaigrette door de olijfolie, de graanmosterd, de honing, het zout en de peper te mengen. 
  2. Was de Granny Smith-appel en snij hem in kleine blokjes. Besprenkel die met wat citroensap zodat de appel niet oxideert. 
  3. Snij ook de Comté in blokjes met dezelfde afmetingen als de appel. 
  4. Doe telkens een eetlepel appel- en Comté-blokjes in de vier verrines. Besprenkel met wat mosterdazijn en werk af met enkele gemalen noten.


Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Comté.

comte.be