Tentakels van maïs met knolselderroom, Spaanse peper en pinda’s
Non spécifié
30 min
30 min
4 personen
Medium
Ingrediënten
- 6 maïskolven
- Zout
- 1 gepeld teentje knoflook
- 1 liter melk
- 1 knolselder, geschild en in grove stukken gesneden
- cayennepeper
- 3 eetlepels geklaarde boter
- 1 Spaanse peper
- Een handvol zoute pinda's
- Fleur de sel
- De geraspte zestes van een biocitroen
- 125 g boter voor de saus
De geklaarde boter*
- Laat de boter op een zacht vuurtje smelten, maar zorg ervoor dat ze niet gaat schuimen. Laat de wei bezinken op de bodem van de pan.
- Giet de boter voorzichtig (en zonder de wei) in een kommetje. 125 gram boter is goed voor ongeveer 1 deciliter geklaarde boter.
De maïstentakels
- Kook de maïskolven in water met een beetje zout. Verwijder daarna met een mes de korrels van twee kolven.
- Doe een koffielepel zout en knoflook bij de melk en laat de knolselderij erin koken. 5 minuten voor het einde voeg je de maïskorrels toe.
- Laat uitlekken in een vergiet, maar houd de melk waarin je hebt gekookt bij. Mix de korrels met een beetje kookmelk tot puree. Breng op smaak met zout en een mespuntje cayennepeper.
- Snij de overgebleven maïskolven in de lengte in zes stroken. Leg die in een ovenschotel, giet er geklaarde boter overheen en plaats de schotel onder de warme grill van de oven tot de maïs mooi goudgeel kleurt.
- Snij de Spaanse peper middendoor, verwijder de zaadjes en snij hem daarna in halvemaantjes. Gril de pinda’s zonder vetstof. Hak ze in grove stukken.
- Serveer de knolselderpuree met de maïstentakels en werk af met de Spaanse peper, pinda’s, citroenzeste en een snuifje fleur de sel.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads