Recept: Rundstartaar met abrikozen en tuinbonen van Tero

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

30 min

Temps de cuisson

60 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Medium

Recept: Rundstartaar met abrikozen en tuinbonen van Tero

Ingrediënten

  • VOOR DE RUNDSTARTAAR
  • 400 g tâche noire van Salers rund  
  • 100 g geblancheerde tuinbonen
  • 3 verse biologische abrikozen
  • 10 cl biologische umeboshi-azijn 
  • een scheutje olijfolie  
  • 4 eetlepels gemalen geroosterde cashewnoten
  • 4 eetlepels gepofte rijst
  •  15 blaadjes citroenmelisse
  • 1 stengel groene ui
  • 1 limoen
  • VOOR DE ABRIKOZENKETCHUP
  • 250 g ontpitte verse bioabrikozen
  • 120 g rijstazijn
  • 55 g rietsuiker
  •  65 ml water
  1. Maak de abrikozenketchup. Doe alle ingrediënten in een pan zonder deksel. Laat op een laag vuurtje indikken tot het geheel stroperig wordt. Mix met de blender tot de ketchup mooi egaal en glad is. Breng op smaak met peper en zout. Plaats in de koelkast.
  2. Blancheer de tuinbonen 2 min in kokend water en dop ze om de fijne peul te verwijderen. Plaats de tuinbonen daarna in de koelkast.
  3. Rooster de cashewnoten 7 min op 180 °C. Laat ze afkoelen en vermorzel ze dan met een mes.
  4. Smeer een eetlepel abrikozenketchup op de bodem van de borden.
  5. Snij het rundvlees met een mes fijn tot tartaar.
  6.  Ontpit de abrikozen en snij ze met een mesje in plakjes. Hak de blaadjes citroenmelisse fijn.
  7. Doe de rundtartaar in een slakom en breng op smaak met olijfolie, umeboshi-azijn, geblancheerde tuinbonen, plakjes abrikoos, citroenmelisse en een flinke draai van de pepermolen.
  8. Strooi de gepofte rijst, de gemalen geroosterde cashewnoten en de fijngehakte groene ui als topping over je tartaar (een kleine eetlepel per bord).
  9. Aarzel niet om wat limoenzeste boven de borden te raspen om je tartaar extra aroma te geven. Opgelet, serveer meteen want de zuurtegraad van de azijn zal de tartaar koken.

ads

Lore Ginneberge
Lore Ginneberge

Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.

ads