hub.brussels is opgericht in 2018 om ondersteuning te bieden aan iedereen die actief is in de Brusselse economie, van de nog aftastende vrouwelijke starter tot de multinational die het gewest uitkiest als biotoop voor zijn activiteit.
Van persoonlijk advies, coaching en administratieve ondersteuning tot een duwtje in de rug bij de export en netwerken: zowel doorgewinterde ondernemers als starters kunnen bij hub.brussels terecht voor de juiste ondersteuning, ongeacht hun leeftijd, profiel, opleidingsniveau of afkomst.
VROUWELIJK ONDERNEMERSCHAP
Isabelle Grippa is de opvallende CEO: amper veertig, met een overrompelende energie en humor, moeder van een groot, nieuw samengesteld gezin. Het type dat op sneakers poseert naast prinses Astrid, een trouwe partner op internationale economische missies. Grippa’s aanstelling aan het hoofd van het agentschap, samen met haar Nederlandstalige collega Annelore Isaac, betekende de opmars van een uitgesproken inclusieve benadering van de Brusselse economie.
“Het economische herstel van het gewest kan onmogelijk gebeuren zonder vrouwen. We kunnen het talent en de ideeën van de helft van de bevolking niet links laten liggen. Maar als het om ondernemen gaat, botsen vrouwen nog altijd op tal van barrières, zowel in het systeem als op persoonlijk vlak. Om maar één voorbeeld te noemen: banken zijn veel terughoudender wanneer de ondernemer een vrouw blijkt. Bij hub.brussels kunnen we de wereld niet veranderen, maar op onze schaal en met onze hulpmiddelen proberen we ons steentje bij te dragen.”
hub.brussels zal dan ook aanwezig zijn op het ELLE Active Forum in november om er die barrières bij vrouwelijk ondernemerschap toe te lichten én de oplossingen voor te stellen die het intern en samen met partners heeft ontwikkeld om die barrières weg te werken.
Onder impuls van de Brusselse regering zal het accent liggen op de zogenaamde impacteconomie: een economie die bekommerd is om de makers van de economie, om de mensen voor wie ze bedoeld is én om de planeet. Want los van de vrome intenties is het ook een – grote – sector die in de lift zit en die het gewest internationale erkenning opleverde. Tijdens de voorbije economische missie in de VS kregen zeer veel Brusselse experts in duurzaam bouwen en circulaire economie de kans om hun kennis te delen met Amerikaanse collega’s.
Let’s do this!
Aan alle vrouwelijke ondernemers: doe ook mee! hub.brussels is ook van de partij op het Women Code Festival van 17 tot 21 oktober. Vrouwelijke (kandidaat-) ondernemers en vrouwen die actief zijn in de NICT (nieuwe informatie- en communicatietechnologieën) kunnen er deelnemen aan diverse activiteiten – matchmaking, hackathon en workshops – met thema’s rond digitalisering.
Op internationaal vlak organiseert hub.brussels jaarlijks meer dan honderd acties in het buitenland in diverse sectoren en markten. Vrouwelijke projectleiders worden sterk aangemoedigd om zich aan te sluiten en zo Brussel mee te vertegenwoordigen.
Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met hub.brussels.
www.hub.brussels
LEES OOK:
Rebel & the Gypsea: hippe hoeden van Belgische makelij
Duurzaam Belgisch: in deze 20 jurken straal jij als de zon
Interview: Sanne van Riel, de onderneemster achter Bar Chapel en House of FAMM