Recept: gefrituurde beignets van aubergine en courgette uit ‘Streetfood’

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

15 min

Temps de cuisson

15 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Easy

Recept: gefrituurde beignets van aubergine en courgette uit ‘Streetfood’

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 1 grote courgette
  • 125 g kikkererwtenmeel
  • 1/4 theelepel kurkumapoeder
  • 1/4 theelepel rode chilipoeder
  • 1/2 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder (het is beter als u de komijnzaadjes fijnmaakt)
  • 1 snufje baking soda
  • 1 theelepel zeezout
  • 180 ml spuitwater
  • 1 liter frituurolie
  1. Mix in een middelgrote kom alle droge ingrediënten samen: kikkererwtenmeel, kruiden, baking soda en zout. Giet er dan het bruiswater bij en klop tot een vrij dik beslag.
  2. Snij de groenten schuin in lange plakken van 1 à 1 cm dik. Verhit minstens 6 cm olie in een middelgrote pan.
  3. Doop de aubergine- en courgetteplakken in het beslag: ze moeten goed bedekt zijn.
  4. Controleer of de bakolie de juiste temperatuur heeft door er voorzichtig een plakje groente in te dopen. Als de olie heet is, zal de groenteschijf onmiddellijk naar de oppervlakte stijgen en zal de olie opborrelen.
  5. Leg 2 of 3 plakjes groente tegelijk in de olie. Bak ze goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tip: Je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals bloemkool en in kleine stukjes gesneden rode paprika’s

Over het boek

Om het hele jaar door wat zonneschijn op je bord te brengen, is er het nieuwe boek van Simona El-Harar, de chef van restaurant Kitchen 151 in Elsene. Onder de simpele titel ‘Streetfood’ (uitgegeven door Racine in het Frans en Lannoo in het Engels) staat het boek vol recepten uit Israël, Jemen, Turkije, Irak, Tunesië en Marokko. Lekkere bereidingen ver van de traditionele hamburgers en hotdogs, eerder kleine gerechten met uitstekende producten die je lekker met je handen kunt eten, ver van de perfecte plaatjes die je op sociale media ziet.

streetfood recept beignets

Streetfood, Simona El-Harar, €25,95

Hier te koop

LEES OOK: de beste adresjes voor een stijlvolle apero in Brussel

ads

Lore Ginneberge
Lore Ginneberge

Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.

ads