Open eender welke sociale media-app en je krijgt tutorials voor een volumineuze brushing met de Dyson Airwrap. Je kunt er ongetwijfeld prachtige kapsels mee maken, maar het prijskaartje blijft voor velen een struikelblok. Waarom is Dyson zo duur en is de Airwrap Mulistyler zijn geld waard?
Wat kwam eerst, de kip of het ei? De revival van jaren ’90 blowouts of de nieuwe Dyson Airwrap? Het ene lijkt niet zonder het andere te bestaan, want van de brushing tutorials op Instagram en TikTok lijkt 99,99% gemaakt met de hoogtechnologische Dyson Airwrap en ouderwetse krulspelden.
Dit bericht op Instagram bekijken
Waarom wordt iedereen wild van deze stylingtool en wat verklaart dat prijskaartje van €579?
Wat is er nieuw aan de Dyson Airwrap Multistyler?
Na de ophefmakende lancering in 2016 zorgt de Dyson Airwrap opnieuw voor een revolutie, met nieuwe technologie en een nieuw ontwerp. Ingenieurs maakten het toestel – de lieveling op sociale media – nog doeltreffender door meer stylingopties voor verschillende haartypes te voorzien. Met de nieuwe generatie rollers, uitgerust met een roterend mondstuk, krijg je nog sneller en gemakkelijker krullen en golven (als je de techniek eenmaal onder de knie hebt).
Nieuw aan deze versie is dat je maar één mondstuk nodig hebt om krullen naar rechts of naar links te maken dankzij een ingenieus draai-en-kliksysteem. Ook de gladmakende borstels kregen een update en bestaan nu in harde en zachte versies, voor dun en dik haar, kort en lang. En dan is er het multifunctionele haardrogeropzetstuk. Niet alleen blaast dit je haar in een recordtempo handoekdroog, wanneer je het opzetstuk naar links of rechts draait komt de Flyaway functie vrij, die wegvliegend haar onder controle houdt en glans geeft bij het stylen. Tenslotte geeft de ronde borstel je een volumineuze blowout zonder frizz. Goed nieuws voor wie al een Dyson Airwrap heeft: deze nieuwe opzetstukken kun je apart kopen, zonder dat je van toestel hoeft te wisselen.
Waarom is Dyson zo duur?
Dyson, het Britse merk van James Dyson, staat bekend om z’n state of the art stofzuigers, ventilators en stylingtools. Het merk focust sterk op innovatie en levert producten af waarvan alle details kloppen en die er – het moet gezegd – prachtig uitzien. Op beautyvlak ontwierp Dyson bijvoorbeeld uit stylers met een krachtige motor die je lokken zonder veel warmte in vorm brengen. Om krullen te maken verruilde het merk hete ijzeren krultangen voor haar inmiddels beroemde Airwrap. Deze zuigt je lokken aan dankzij het Coanda-luchteffect en beschadigt het haar aanzienlijk minder. Aan al die speciale technologie hangt een stevig prijskaartje. Je betaalt al snel dubbel zoveel voor een haardroger of stijltang vergeleken met andere merken. Voor de volledige Dyson Airwrap Multistyler tel je €579 neer.
Getest: is de Dyson Airwrap Multistyler z’n geld waard?
Het moet gezegd: de Dyson Airwrap heeft een leercurve. Net voor je naar een bruiloft gaat enthousiast beginnen oefenen (zoals mijn zus deed) is geen goed idee (mijn zus arriveerde met sluik haar). Wanneer ik de complete kit voor het eerst in handen krijg, ben ik lichtjes geïntimideerd. Gelukkig gebeurt dat tijdens een masterclass in een kapperszaak en schieten er onmiddellijk experten te hulp die mijn verweesde blik in de spiegel opvangen. Ik leer dat de Multistyler ook voor mijn bob op kinlengte tal van opties biedt. De ronde borstel blijkt perfect voor een alledaagse brushing en met het opzetstuk voor krullen krijg ik een blowout à la Michelle Pfeiffer in ‘Scarface’. Het Flyaway opzetstuk vergt enige behendigheid, maar na een paar keer oefenen merk ik écht een verschil: mijn wegvliegende ‘spookhaartjes’ gaan liggen en de lokken lijken gladder vanaf de kruin.
De pluspunten zijn duidelijk: het duurt half zo lang om een dik pak haar als het mijne te drogen en stylen. Ook ben ik meer gaan experimenteren met verschillende kapsels, meestal met succes. Of de prijs te verantwoorden valt? Met de Multistyler krijg je meer dan zes toestellen voor de prijs van… nu ja, zes toestellen. Drie van de zes opzetstukken gebruik ik wekelijks, dus loont de complete kit de moeite. Op een stijltang na vervangt het alle stylingtools in de badkamer, een grote plus voor wie plaats wil besparen. Ook als je veel onderweg bent is de Multistyler een godsgeschenk, want lichter dan de meeste toestellen en plaatsbesparend in je reistas. Zoek je enkel een haardroger of krulborstel, dan is de prijs aan de hoge kant. Het ultieme advies: zet de Dyson Multistyler vetgedrukt op je verlanglijstje en kijk uit naar een cadeau in de vorm van de ovalen opbergdoos onder de kerstboom.
LEES OOK: 4 haarstijlen die dun haar er dikker laten uitzien