Recept: de gehypete Aziatische komkommersalade van TikTok

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

5 min

Temps de cuisson

10 min

Nombre de personnes

2 porties

Niveau de difficulté

Beginner

Recept: de gehypete Aziatische komkommersalade van TikTok

Ingrediënten

  • 6 mini-komkommers (liefst Perzische)
  • zout (om het water uit de komkommers te halen)
  • 1 el sojasaus
  • knoflook (fijngehakt)
  • 1 el rijstazijn
  • pikante olie (chili)
  • 2 el sesamolie
  • bruine suiker
  • sesamzaad
  • bosui (fijn versneden)
  1. Strooi zout over de komkommers en masseer ze zachtjes in. Laat de komkommers 5 minuten à 10 minuten in het zout weken. Doe het echter niet langer dan 10 minuten, anders gaan ze kapot. Spoel minstens 3-4 keer met koud water om het zout volledig te verwijderen. Zeef en zet apart.
  2. Meng in een aparte kom de ingrediënten voor de saus: de sojasaus, de knoflook, de rijstazijn, de chili-olie, de bruine suiker en de sesamolie.
  3. Snij de komkommers in spiraalvorm door ze aan één kant diagonale incisies (van 45°) te geven, en aan de andere kant horizontale incisies. In deze video zie je hoe:<
    @herbifoods SPIRAL CUCUMBER SALAD 🥒 absolutely addictive! #easyrecipes #chinesefood #veganfood ♬ Beving: Ala – Joep Beving

  4. Giet de saus over de komkommers en besprenkel met de sesamzaadjes en bosui.

ads

ads