Kidsrecept: hete bliksem à la Sofie Dumont
Non spécifié
20 min
30 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 1 kg aardappelpuree
- appelmoes (mengeling van Jonagold en Boscoop)
- 250 ml water
- 1 ongeschilde appel zonder klokhuis
- 1 klont boter
- 800 g gemengd gehakt
- 2 el geraspte kaas
- peper en zout
- 1 kl currypoeder
- Meng alle ingrediënten voor het gehakt, vorm er platte ballen van en bak ze aan beide kanten bruin in een klontje boter. Leg ze in een ovenschaal. Ze moeten niet helemaal gaar zijn, want ze garen verder in de oven.
- Schil de appels en snijd ze in stukken, doe ze in een grote pan met het water. Laat op een laag vuur met een deksel 10 tot 15 minuten sudderen, en gebruik een blender als je een fijne mousseline wilt.
- Verdeel de appelmoes over de balletjes in de ovenschaal.
- Bereid je aardappelpuree en verdeel wat schepjes over je appelmoes.
- Werk af met dunne plakjes appel bedekt met een beetje gesmolten boter.
- Bak 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C. En klaar is kees!
ELLE Eten-tip van Sofie Dumont: “Ik voorzie gehaktballetjes als eerste laag, en die appelkorstjes bovenop zijn echt het lekkerst!”
Over Sofie Dumont
Sofie Dumont, lady chef en patissier met talrijke tv- en radioprogramma’s en boeken om te verslinden, is sinds haar jeugd gepassioneerd door koken. Sofie werd in 2009 uitgeroepen tot beste vrouwelijke kok van het jaar en deelt nu haar recepten, tips en goede humor op haar blog en op de digitale platformen Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok en YouTube. Sofie Dumont mag dan een gekende chef zijn, ze is haar belangrijkste rol niet vergeten: koken voor haar kids! In een poging om het leven gemakkelijker te maken en alle gezinnen (groot of klein) te inspireren, deelt ze snelle en gemakkelijke recepten die in een mum van tijd kunnen worden bereid. Via het concept ‘Sofie & Friends’, dat enkele maanden geleden werd gelanceerd, deelt Sofie’s dochter Grace haar beste recepten voor kinderen.
Vind dit recept en nog vele andere terug via sofiedumont.be
ads
ads