Deze eindejaarsperiode maken we indruk op onze gasten met makkelijke, originele en feestelijke Boursin-gerechten.

De eindejaarsfeesten zijn zo al stressy genoeg, waarom zouden we het onszelf dan nog moeilijker maken met ingewikkelde recepten? Met Boursin zet je het beste van het beste op tafel, heerlijke gerechten die je in een handomdraai klaarmaakt. Het merk is in 1957 in Normandië gecreëerd door François Asparti Boursin. Inmiddels kunnen zelfs de meest gepassioneerde foodies niet genoeg krijgen van dit creatieve topingrediënt. Er is keuze uit een uitgebreid assortiment van smaken en texturen, van de Boursin Zacht & Romig – ideaal om te smeren – over de Boursin Cuisine tot het Iconische palet voor alle culinaire creaties. Kortom, voor eenvoudige en toch originele gerechten die een gegarandeerd succes zijn bij je gasten, ben je bij Boursin aan het juiste adres.

Zowel de klassieke als de plantaardige Boursin valt bij iedereen en elke gelegenheid in de smaak.

Onze drie receptideetjes

1/ Romige tagliatelle met Boursin Truffel en bospaddenstoelen van @margaux_debiolley (4 pers.)

© Boursin

Ingrediëten:

  • 450g verse tagliatelle
  • 2 kleine sjalotten
  • 400g wilde champignons
  • 150g Boursin Truffel
  • Bieslook
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Bereiding:

  • Pel de sjalotten en snijd ze in kleine stukjes. Bak ze in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de wilde champignons toe en bak ze 2-3 minuten. Meng de Boursin truffel onder de champignons en laat enkele minuten smelten. Breng de saus op smaak met een snufje zout en peper.
  • Breng ondertussen wat water aan dekook voor de tagliatelle.
  • Maak de saus nog romiger door een beetje van het kookvocht apart te houden en hier aan toe te voegen. Laat de saus op een laag vuur nog een minuutje indikken
  • Meng de Boursin Truffel-champignon saus onder de tagliatelle en werk af met de bieslook.

2/ Schaaltjes van Boursin met gedroogde tomaten van @picnic_pleasures

© Boursin

Ingrediënten en keukengerei:

  • 1 pakje Boursin met Look en  Fijne kruiden
  • Filodeeg
  • Zongedroogde tomaat (in stukjes)
  • Olijven (in stukjes)
  • Lente-ui
  • Ovenschaal met mini muffinvormpjes

Variatiemogelijkheden: In plaats van zongedroogde tomaat kan je ook gegrilde paprikareepjes of artisjokharten gebruiken.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spreid een vel bakpapier uit (minstens zo groot als het filodeeg) en bestrijk het met gesmolten boter of bakspray. Leg één vel filodeeg mooi plat op het bakpapier. Bestrijk het hele oppervlak tot en met de hoeken en randen met boter. Leg er nog een vel filodeeg op en bestrijk eveneens het hele oppervlak. Knip de vellen in kleinere vierkantjes zodat ze passen in een muffinvormpje.
  • Bak de cups 10 minuten in de oven.
  • Roer de Boursin los en voeg de stukjes zongedroogde tomaat toe.
  • Vul iedere cup met het Boursin-mengsel.
  • Werk af met gesnipperde lente-ui en de stukjes olijf.
  • Serveer onmiddellijk.

De tip van ELLE Eten Boursin: je kan de cupjes filodeeg op voorhand klaarmaken zodat je ze enkel moet vullen wanneer je gasten aankomen.

3/ Schotel met Boursin & Wintergroenten

© Boursin

Ingrediënten:

  • Plakjes paarse wortel
  • Gressins gedraaid
  • Crackers
  • Bosbessen
  • Wortel tagliatelle
  • Druiven
  • Aalbessen
  • Maagdenbottel
  • Carambola plakjes
  • Takjes rozemarijn
  • Laurierblaadjes
  • Rode bieten sterren

Bereiding:

  • Snijd de paarse wortels en de sterretjes in plakjes.
  • Snijd de rauwe bieten in sterren.
  • Maak met een dunschiller wortel tagliatelle.
  • Bijt erin, je zult het heerlijk vinden!

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Boursin.
boursin.be
@boursin_belgium

LEES OOK:
Met deze TikTok hack is een gepocheerd ei maken kinderspel
De beste cadeaus voor foodies
Het perfecte eco-cadeau voor designliefhebbers