20 feestelijke voorgerechten – van originele entrées tot klassiekers

Geüpdatet op 19 november 2024 door Sam Vandenbosch
20 feestelijke voorgerechten – van originele entrées tot klassiekers Unsplash

Geen diner is compleet zonder een aantal feestelijke voorgerechten. Daarom verzamelden we twintig originele ideeën voor een heerlijke entrée.

Voor het volgende diner focussen we ons op de first course! Van klassiekers als kerstboom mini-pizza's tot een verfijnde kreeften bisque: dinner parties zijn nooit compleet zonder enkele feestelijke voorgerechten of appetizers. Een goed glas wijn erbij, en het feest kan beginnen.

Klassieke feestelijke voorgerechten

Ideaal voor wanneer je je (schoon)familie op bezoek hebt: klassieke voorgerechten zoals brie-granaatappel crostini of asperges met prosciutto.

1. Brie-granaatappel crostini

2. Brie-noot-abrikozen bootje

3. Hasselback potatoes met rozemarijn

4. Geroosterde pompoen en feta

5. Asperges met prosciutto

6. Gevulde dadels met feta, parmezaan, honing en walnoot

7. Bladerdeeg met champignon, ajuin en gruyère

8. Geroosterde pompoen met yoghurtsaus en pijnboompitten

Italiaanse feestelijke voorgerechten

Mag het wel wat meer zuiders? Dan zit je met voorgerechten zoals pompoen tortelloni, champagne risotto en paddenstoelen ravioli zeker goed!

1. Geroosterde vijgen met burrata en prosciutto

2. Pompoen-champignon risotto

3. Champagne risotto met truffels

4. Ravioli met walnoten en pompoen

5. Kerstboom mini-pizza’s

6. Pumpkin-cheese ravioli

7. Artisjok-spinazie cannelloni

Feestelijke soep als voorgerecht

Niets dat ons meer in de winterstemming kan brengen dan een lekkere verse soep als voorgerecht. Met zijn veelzijdige karakter biedt het eindeloze mogelijkheden om de smaakpapillen te verwennen, of het nu gaat om een pittige pompoensoep, een kippenbouillon met verse kruiden of een verfijnde romige kreeftenbisque.

1. Garnalen en krab bisque

2. Bisque van kreeft

3. Kastanjesoep

4. Pompoensoep met appelsien en parmezaan

5. Erwtensoep met spekjes

Nog meer kook-inspiratie nodig?

In zijn nieuwste boek 'Colorful cooking', geeft Sergio Herman een inkijkje in zijn ziel en deelt hij veertig kleurrijke recepten die iedereen kan maken en smaken. Het is een boek vol herinneringen en de indrukken van jarenlang reizen waarmee Sergio hoopt dat als de lezer het openslaat, hij voelt: dit kan ik ook. De ingrediënten haal je bijna altijd eenvoudig in de supermarkt, maar soms stelt hij je ook voor een uitdaging.

Photo credit: © Kris Vlegels | Colorful Cooking, Sergio Herman | € 29,99 | uitgeverij: Nijgh Cuisine (Nijgh & Van Ditmar)