Niets is gezelliger dan een tuinfeest wanneer de zon schijnt. Wij hebben vijf recepten verzameld waarmee je indruk op je gasten maakt zonder uren in de keuken door te brengen, en dat met de hulp van de bamix® keukenmachine.
De bamix®, die dit jaar zijn 70ste verjaardag viert, wordt ook wel het kleinste én fijnste keukenapparaat ter wereld genoemd. Veel meer dan een staafmixer, transformeert dit toestel door middel van de juiste accessoires tot een volwaardige keukenmachine. Het kan als de beste hakken, pureren, emulgeren, mengen, kloppen, pulveriseren en roeren. De bamix® Superbox omvat alle accessoires die je nodig hebt om perfecte versnaperingen én verfrissende drankjes op tafel te toveren.
1. Crostini met tuinbonenspread
Deze frisse spread met dubbelgedopte tuinbonen bereid je in een handomdraai met behulp van de bamix® SliceSy. Heerlijk als borrelhapje vergezeld van een glas witte wijn.
Benodigdheden:
- 1 klein stokbrood
- 800 g verse tuinbonen
- 100 g pecorino
- 50 ml extra vierge olijfolie + wat extra voor de crostini’s
- 50 g radijzen
- 1/2 biologische citroen
- 2 knoflooktenen
- handjevol verse basilicum
- 1 tl chilivlokken
- peper en zout
Bereiding:
- Haal de tuinbonen uit hun peul en kook ze zes minuten in gezouten water.
- Giet af en laat afkoelen. Dubbeldop de tuinbonen door aan één kant te knijpen zodat het kleinere boontje eruit schiet.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Rasp de pecorino met de fijne rasp van de bamix® SliceSy.
- Snijd de kontjes van de radijzen af en gebruik de fijne gleuf van de bamix® SliceSy om ze in dunne plakjes te snijden.
- Snijd vervolgens het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en strooi er wat zout over.
- Bak vijf minuten in de voorverwarmde oven.
- Doe de dubbelgedopte tuinbonen in de bamix® SliceSy met hakmes. Voeg de helft van de geraspte kaas, citroensap en -schil, knoflook en chilivlokken toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de crostini’s uit de oven en besmeer ze met de tuinbonenspread.
- Verdeel de radijzen erover en bestrooi met de rest van de pecorino.
- Garneer met verse basilicumblaadjes.
2. Gegrilde kipbrochettes met satésaus
Bij deze sappige kipbrochettes hoort een rijke, zelfgemaakte satésaus. Ideaal voor een zomerse garden party! Serveer met partjes limoen voor een extra frisse touch.
Benodigdheden:
- 8 kipbrochettes
- 1 Spaanse peper
- handjevol verse koriander
- 2 el gezouten pinda’s
- 2 limoenen
Voor de satésaus:
- 1 teentje knoflook
- 2 el sojasaus
- 4 el pindakaas
- Het sap van 1 limoen
- 1 kl cayennepeper
- 1 kl komijn
- 1 kl gemalen koriander
- 1 kl gemalen gember
- 1 kl suiker
- Peper en zout
- 200 ml water
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten voor de satésaus in een kan.
- Schuif het mes op de bamix® staafmixer en mix de saus. Zet even aan de kant.
- Gril de kipbrochettes op de barbecue of in de grillpan.
- Serveer de kipbrochettes op een schaal samen met de pot saus.
- Bestrooi met verse koriander en gemalen pinda’s.
- Werk af met partjes limoen.
3. Olijventapenade
Deze heerlijke olijventapenade, gemaakt met geroosterde amandelen en verse kruiden, is een smaakvolle toevoeging aan elke borrelplank. Met behulp van de bamix® SliceSy is hij lekker eenvoudig te bereiden.
Benodigdheden:
- 125 g zwarte olijven
- 125 g groene olijven
- 50 ml extra vierge olijfolie
- 30 g amandelen
- 25 g kappertjes
- 20 g ansjovis
- 2 knoflooktenen
- 1 el citroensap
- handjevol verse basilicum
- handjevol verse platte peterselie
- peper en zout
Bereiding:
- Rooster de amandelen kort in een pan en laat iets afkoelen.
- Steek het hakmes in de Bamix SliceSy® en voeg de olijven, geroosterde amandelen, kappertjes, knoflook, ansjovis en verse kruiden toe.
- Meng alles kort en voeg vervolgens de olijfolie en citroensap toe.
- Pulse net zolang totdat het een mooie tapenade is geworden. Je kunt ervoor kiezen om de olijventapenade wat grover te laten of juist iets fijner.
- Proef en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
4. Mezze plank met dips
Maak indruk op je gasten met deze kleurrijke en smaakvolle mezze plank, bestaande uit drie verrukkelijke dips: muhammara, mango hummus, en geitenkaas-bietendip. Met behulp van de bamix® SliceSy zijn deze extra eenvoudig te bereiden
Benodigdheden:
Voor de muhammara
- 350 g geroosterde paprika
- 50 g walnoten
- 2 el granaatappelmelasse
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 knoflookteen
- 1 tl gemalen komijn
- mespunt gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Voor de mango hummus
- 1 mango
- 1 pot kikkererwten (350 g)
- 2 el olijfolie
- 1 el chilisaus
- 1 knoflookteen
- 1 tl currypoeder
- peper en zout
Voor de geitenkaas-bietendip
- 3 voorgekookte bieten
- 125 g verse geitenkaas
- 1 tl zwart sesamzaad
- peper en zout
Voor de mezze plank (naar smaak)
- flatbread en/of pitabroodjes
- soepstengels met sesam
- radijzen
- olijven
- kleine komkommers
- vijgen
- cherrytomaatjes
- blokjes feta
- artisjokken
- dadels
- bladpeterselie
- verse munt
Bereiding:
Muhammara:
- Rooster de walnoten in een pan en laat afkoelen.
- Doe alle ingrediënten voor de muhammara in de bamix® SliceSy met het hakmes.
- Meng kort tot een mooie dip ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de muhammara uit de bamix® SliceSy door het inzetstuk omhoog te trekken en leeg boven een kommetje.
Mango Hummus:
- Laat de kikkererwten uitlekken en maak de mango schoon.
- Doe alle ingrediënten in de bamix® SliceSy en meng tot een glad geheel.
- Proef en breng op smaak met peper, zout, extra citroensap, en/of olijfolie.
- Haal de mango hummus uit de bamix® SliceSy en serveer in een kommetje.
Geitenkaas-Bietendip:
- Rooster de zwarte sesamzaadjes in een droge koekenpan en zet apart.
- Doe de rest van de ingrediënten in de bamix® SliceSy en meng kort.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de geitenkaas-bietendip uit de bamix® SliceSy en serveer in een kommetje. Garneer met zwarte sesamzaadjes.
Mezze Plank:
- Combineer de verschillende dips op een grote houten plank.
- Leg de overige ingrediënten voor de mezze plank eromheen om mee te dippen.
5. Bellini met perzikpuree
Deze verfrissende Bellini vormt de perfecte cocktail voor feestelijke gelegenheden of een ontspannen middag in de zon. Met de zoete smaak van perziken en de bruisende frisheid van prosecco, is dit eenvoudig te maken drankje altijd een hit.
Benodigdheden:
- Fles gekoelde prosecco
- 3 rijpe perziken
- 1 el kristalsuiker
Bereiding:
- Schil de perziken indien gewenst, en snijd ze in stukken.
- Doe de perzikstukjes met de kristalsuiker in een maatbeker.
- Gebruik het multimes op de bamix® op de tweede snelheid om het geheel te mengen.
- Verdeel de perzikpuree over zes glazen.
- Vul de glazen met prosecco tot net onder de rand.
- Roer voorzichtig om de Bellini te mengen en serveer direct.
Volg bamix® op Instagram voor meer heerlijke recepten.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met bamix®.
bamix.be
LEES OOK:
Blondie met frambozen en witte chocolade
Agenda: Summer Roller Skating – het event van deze zomer
RECEPT: Frozen Aperol Spritz, dé cocktail van de zomer