De dagen worden langer en de natuur komt eindelijk weer tot leven. In dit moment van vernieuwing onthult Boursin nieuwe Boursin Plantaardig, geรฏnspireerd door hun beroemde recept met Knoflook en Fijne Kruiden. Een plantaardige versie die een rijk en romig alternatief biedt, zonder afbreuk te doen aan de smaak.

De Boursin Plantaardig, met zijn romige textuur en aromaโ€™s, past perfect in recepten vol met verse groenten. Het is ideaal voor spontane borrels of als bijgerecht tijdens de eerste terrasavonden van het seizoen.

Laat je verleiden door twee eenvoudige en snelle recepten die deze nieuwkomer in de schijnwerpers zetten: Pinsa met gegrilde groenten en toastjes met Boursin Plantaardig. Ontworpen om je dagelijkse keuken te verrijken zonder complexiteit, zijn ze perfect als je je maaltijden op een originele manier een extraatje wil toevoegen aan je maaltijden zonder uren in de keuken door te brengen.

Pinsa met gegrilde groenten en Boursin Plantaardig

Ingrediรซnten (voor 1 pinsa):

  • 1 pinsa romana ((Pinsami plantbased))
  • 1 el olijfolie
  • Gedroogde Italiaanse kruiden (salie, basilicum, koriander)
  • Boursin Plantaardig

Voor de groenten:

  • 6 stronkjes broccolini
  • 6 jonge wortels
  • 6 groene asperges

Kook de groenten in een groentebouillon tot ze gaar zijn.

Bereiding & presentatie :

  1. Warm de oven voor op 240ยฐC.
  2. Besprenkel de pinsa met wat olijfolie en bestrooi met Italiaanse kruiden. 
  3. Bak 5 minuten in de hete oven.
  4. Grill de verschillende groenten aan op een hete grillpan met wat olijfolie.
  5. Schik de groenten op de pinsa.
  6. Serveer met toefjes Boursin Plantaardig.

Broodje Boursin Plantaardig vol smaak

Ingrediรซnten (voor 4 stuks) :

  • 4 sneden meergranenbrood
  • Boursin Plantaardig
  • 200 g zongedroogde tomaat
  • 200 g opgelegde paprika
  • 100 g gemarineerde rode ajuin (zelf maken: schil de rode ajuin en snijd ze in fijne ringen. Verdeel in een steelpan 1 deel rodewijnazijn en 1 deel water, kook er de ajuinringen in gaar)
  • 100 g micro radijsscheuten

Bereiding & presentatie :

  1. Rooster de meergranensneden kort in de toaster.
  2. Besmeer met de Boursin Plantaardig. 
  3. Schik daarop de gemarineerde rode ajuin, zongedroogde tomaat en paprikareepjes.
  4. Werk af met de radijsscheuten.

Vind meer inspiratie op @boursin_belgium.

Dit artikel is in nauwe samenwerking geschreven met Boursin.