Een pizzadeeg en wat zoete ingrediënten, meer heb je niet nodig om dit heerlijk dessert uit je oven te toveren. Smakelijk!
Ingrediënten voor 2 pizza’s:
Pizzadeeg:
- 7.5 gram verse gist;
- 150 ml lauw water;
- 1 theelepel suiker;
- 0,5 theelepel zout;
- 1 eetlepel olijfolie;
- 37,5 gram durumbloem;
- 200 gram patentbloem.
Topping:
- 4 eetlepels ricotta;
- 250 gram melkchocolade;
- 500 gram aardbeien;
- 2 handjes gepelde pistachenootjes;
- 8 bolletjes vanille-ijs;
- optioneel: 2 handjes minimarshmallows, poedersuiker en verse basilicumblaadjes.
Bereiding
1. Los verse gist op in lauw water en voeg suiker, zout en olijfolie toe.
2. Meng de bloemsoorten en voeg deze in kleine hoeveelheden toe. Kneed het mengsel als brood minstens 10 minuten met een keukenmachine of met de hand.
3. Strooi wat bloem over het deeg en dek de kom af met een doek. Laat rusten voor 45 minuten.
4. Verwarm de oven halverwege voor op 240 graden.
5. Hak de (gepelde) pistachenoten en snijd de aardbeien in stukjes.
6. Rol het deeg uit tot 2 ronde pizza’s. Smeer de ricotta er rijkelijk over tot ca. 2 cm van de rand. 7. Beleg met stukjes chocolade en daarna met aardbeien. Maak af met wat suiker (en eventueel de marsmallows).
8. Bak in de oven voor ca. 8 minuten.
Bron: Kleinstukjedan