Halloween vier je met een griezelig lekkere cocktail in de ene hand en een al even bangelijk hapje in de andere! Raap al je moed bijeen en proef deze heerlijke drankjes in een freaky jasje

1. Voldemort’s donkere drankje

Ingrediënten voor 4 cocktails:

  • 250 g granaatappelsap
  • 225 g zilveren tequila of mezcal
  • 115 g Chambord (frambozenlikeur)
  • 4 scheutjes oranje bitters
  • sap van 2 kleine citroenen
  • 2 eetlepels zuivere ahornsiroop (meer of minder naar smaak)
  • 8 verse salieblaadjes, plus extra voor garnering
  • 2 flesjes (355 ml) ginger beer

Instructies:

  • Meng in een kan het granaatappelsap, de tequila, Chambord, oranje bitters, citroensap, ahornsiroop en salie. Zet in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.
  • Voeg net voor het serveren ijs toe aan de kan. Vul aan met ginger beer.
  • Schenk de drankjes over ijsblokjes in glazen en garneer met verse salie. Voor een extra rookeffect kan je, indien gewenst, de salie kort aansteken en uitblazen voor een lichte rooksmaak.

Recept

2. Zwarte Weduwe Martini

Ingrediënten voor 1 cocktail:

  • 5 cl zwarte rum
  •  2 cl crème de cacao
  • 1 kop ijs
  • zwarte voedingskleurstof
  •  1 eetlepel bruine suiker

Instructies:

  • Voeg de rum, de crème de cacao, het ijs en 1 of 2 druppels zwarte voedingskleurstof samen in een cocktailshaker.
  • In een kleine kom meng je de bruine suiker en 1 druppel zwarte voedingskleurstof. Meng dit met een vork tot de suiker zwart is.
  • Maak de rand van het martiniglas vochtig met water en dep in de suiker.
  • Giet de cocktail in het glas en dien op.

Recept

3. Martini met bloederig randje

Ingrediënten voor 4-6 cocktails:

  • rood suikerglazuur voor decoratie
  • 3/4 kop light room
  •  1/2 kop rum met kokossmaak
  • 1/4 kop (vanille) wodka
  •  1/4 kop kokosroom
  •  ijsblokken

Instructies:

  • Breng voorzichtig de rode gel aan op de glazen, zodat het langs de rand naar beneden loopt.
  • In een cocktailshaker breng je de room, rum, wodka en kokosroom samen met het ijs. Schud goed en verdeel over de martini glazen.

Recept

4. Pompoen Punch

Ingrediënten voor een grote kom:

  • 750 ml gekruide rum
  • 1 kop (vers) sinaasappelsap
  •  1 kop (vers) citroensap
  •  1 kop kruidensiroop
  • 1/2 kop pompoenpuree
  •  2 1/2 kop bruiswater
  •  kaneelstokjes
  • Een grote pompoen of kom

Optioneel:

  • Droog ijs

Instructies:

  • Meng de rum met het sinaasappelsap, het citroensap, de siroop en de pompoenpuree in een grote kom.
  • Giet het mengsel door een zeef en laat uitlekken.
  • Intussen plaats je een grote kom in de uitgeholde pompoen. Zorg ervoor dat deze kom bestand is tegen droog ijs, indien je dit zal gebruiken. Vul de bodem van de kom met droog ijs en plaats hierin nog een kleinere kom.
  • De kleine kom vul je dan met de cocktail en het spuitwater.
  • Giet nu warm water bij het droog ijs om het rookeffect te activeren.
  • De gasten kunnen zelf hun cocktail inschenken en garneren met een kaneelstokje.

Recept

5. Vampierencocktail

 Ingrediënten voor 4 cocktails:

  • 2 koppen frambozen
  •  1/4 kop suiker
  •  11,82 cl wodka
  •  6 cl amaretto
  •  6 sinaasappelsap
  •  17,74 cl bruiswater
  • 4 plastiek spuiten

Instructies:

  • Pureer de frambozen in de blender. Duw de puree vervolgens door een fijne zeef, om de pulp van de zaden te scheiden. Verwijder de zaden.
  • Voeg de puree en de suiker samen in een kleine sauspan en verwarm dit op een middelmatig vuur. Roer regelmatig en laat koken tot het mengsel donker en dik wordt. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen.
  • Giet de wodka en de amaretto in een cocktailshaker met ijs en schud ongeveer 20 seconden. Meng dit met het sinaasappelsap en het bruiswater. Giet in gekoelde glazen.
  • Vul de spuiten met de frambozensiroop en plaats ze in de glazen.

Recept