Niet alleen de zomer staat synoniem voor een lekkere cocktail, ook in de winter gaat zo’n drankje vlot binnen. Staan er deze periode nog feestjes op het programma? Pak dan uit met een zelfgemaakte cocktail in een winters jasje.
1. Braambes en tijm
Ingrediënten voor 4 glazen
150 gram braambessen (met 8 bessen voor de presentatie)
240 ml water
200 gram suiker
1 fles champagne
120 ml gin
4 lange takjes tijm
240 ml crushed ijs
een beetje gele kleurstof
Breng de braambessen samen met het water en de suiker aan de kook in een pannetje. Zet het vuur daarna lager en laat zo’n 10 minuten sudderen tot de bramen zacht zijn en de siroop er felroze tot rood uitziet. Haal het van het vuur, giet de braambessen af en laat het afkoelen. Deze stap kan je ook op voorhand doen. De siroop blijft tot een week goed in de koelkast.
Tijd om de glazen voor te bereiden. Neem wat fijne suiker en giet er enkele druppels kleurstof bij zodat de suiker een mooie geelgouden kleur krijgt. Je kan de rand van het glas deppen in wat water, maar nog beter is om het voorzichtig met een beetje boter in te smeren. Zo blijft de suiker beter plakken en je proeft er nauwelijks iets van.
Giet daarna 30 ml gin in elk glas, doe twee braambessen erbij en giet tot slot zo’n 60 ml van de zelfgemaakte bessensiroop erbij. Vul de rest van het glas op met champagne en werk af met een takje tijm.
Bron: theeffortlesschic.com