Dagen zonder vlees is al een week bezig en fervente carnivoren krijgen het best lastig. Snak je naar een krokante kippenburger of een stevige portie gehakt? Probeer dan eens een gezonde vleesvervanger, je merkt amper het verschil!
Steeds meer vegetariërs (en vleeseters) vinden de weg naar een quornschnitzel, tofugehakt of een seitanburger. En terecht, deze vleesvervangers zijn niet alleen beter voor het milieu, ze houden ook je cholesterolgehalte op pijl. Geef je dagen zonder vlees wat extra pit met deze alternatieven:
Quorn
Quorn is een natuurlijke vleesvervanger, rijk aan vezels en caloriearm. Het hoge eiwitgehalte maakt quorn een quasi perfecte vleesvervanger, maar bevat daarvoor net iets te weinig ijzer. De vleesvervanger op zich is zo goed als smaakloos, maar neemt makkelijk smaken op van toegevoegde sausen of andere voedingsmiddelen. Het heeft een stevige structuur en valt te vergelijken met een stuk kip.
Penne met quorn
Dit heb je nodig:
- 175g quorn fijngehakt
- 2 x 500g tomatensaus
- 250g champignons
- 500g Penne pasta
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- pastakruiden
- peper en zout
- geraspte parmezaanse kaas
Zo bereid je het:
- Versnipper de knoflook en sjalot, snij de champignons en bak deze in olijfolie.
- Voeg de quorn fijngehakt toe. Kruid met peper en zout. Overgiet met de tomatensaus en laat sudderen (10 min) op een zacht vuurtje tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Breng op smaak met pastakruiden. Heerlijk met authentieke penne-pasta.
- Werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas en een blaadje basilicum
Bron: Quorn