Schattig is ie zeker, de Luna van Foreo. Maar is het een absolute must-have om je gezicht mee te reinigen? ELLE dook de Beauty Room in en deed te test.
‘Is het een lampje? Een seksspeeltje? Een box om je iPod op aan te sluiten?’ Het is duidelijk: het merendeel van mijn collega’s zou de Luna van Foreo wel eens verkeerd kunnen gebruiken. En dan heb ik het vooral over collega nummer 2. En ook wie denkt dat het toestelletje vrolijkmakende deuntjes kan voortbrengen, komt bedrogen uit. Het pastelkleurige speelgoed heeft effectief een klein lampje, maar wie er ’s nachts de weg mee naar het toilet zou zoeken, eindigt vast in de keuken.
Wat moet je dan wel met het siliconen apparaatje? Je huid reinigen. De tijden waarin dat met water, een degelijk stuk zeep en een washandje gebeurde, liggen immers al lang achter ons. Bijna elke stap in ons leven wordt ondersteund door een technologisch hoogstandje en dat is bij het avondlijke reinigingsritueel niet anders. Vingers werden vervangen door elektronische borstels voorzien van koppen met sonisch op en neer trillende haartjes en kennelijk ook door een toestelletje dat de gemiddelde min éénjarige voor een superdeluxe bijtring aanziet.
Gewapend met de siliconenborstel die een diepgaande reiniging – verwijderen van dode huidcellen, talg en make-up – belooft, sluit ik me op in de ELLE Beauty Room waar ik mijn oogmake-up verwijder en de rest aan het kleinood overlaat. Na een druk op de knop begint het toestel zachtjes te trillen en dat doet het tot 8000 keer per minuut. Ik masseer mijn gezicht in met mijn favoriete cleanser en maak daarna circelvormige bewegingen met het 100 waterproof toestel (neem dus gerust mee onder de douche) over mijn voorhoofd, langs mijn neus en kin en daarna op mijn beide wangen. Nadat ik mijn gezicht jaren manueel en een paar keer per week met een borstel reinig, voelen de 800 siliconencontactpunten best vreemd aan. Het is dan ook moeilijk te geloven dat mijn make-up op deze manier van echt van mijn gezicht verdwijnt. De Luna ligt raar in de hand en voelt in eerste instantie vrij hard aan op de huid. Toch zweert Foreo dat de borstel de huid op een zachtere manier reinigt dan te traditionele sonische borstels met ruwe schuurbewegingen.
Twee minuten later zou mijn gezicht brandschoon moeten zijn en ik neem de proef op de som door met een in toner gedrenkt watje restjes achtergebleven cleanser weg te vegen. Helaas neemt het watje ook nog best wat foundation mee en moet ik concluderen dat niet alle make-up dankzij de Dual T-Sonic™ technologie werd verwijderd. Ik spoel het toestelletje met lauw water tot wanneer alle siliconenhaartjes weer schoon zijn, daarna draai ik het toestel om voor deel twee van het ritueel: de anti-aging mode. Door het vibrerende toestel op de zone naast de ogen en op het voorhoofd te masseren zouden fijne lijntjes en zelfs rimpels naar verloop van tijd verminderen. Nu geloof ik graag in sprookjes, maar een trillende toestelletje tegen het gezicht houden lijkt me niet opgewassen tegen het voorkomen, laat staan het bestrijden van bestaande rimpels. Dat een schone, goed gereinigde huid essentieel is om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan, staat dan weer wel als een paal boven water. Maar dat enkel deze reinigingsborstel van bijna 200 euro de enige manier is om thuis zelf een grondig gereinigd huidje te krijgen, valt te betwijfelen. Leuk en mooi gadget, die Luna, maar niet superieur aan wat je met je eigen vingers kan.
Aanbevolen verkoopprijs: € 199