We willen allemaal lokken die zo van een Pinterest-bord lijken te komen, elke dag als dat even kan. Omdat we geen persoonlijke kapper ter beschikking hebben, zijn we op onszelf aangewezen om de handen uit de mouwen te steken. Alles voor een good hair day, niet? Jammer genoeg is ‘gestyled’ haar al te vaak synoniem voor ‘beschadigd’ haar. Haardrogers, stijl- en automatishe krultangen werken vaak met hoge temperaturen die de haren beschadigen waardoor de kwaliteit van je lokken na ieder gebruik een beetje achteruit gaat.
Er zijn vrouwen wiens haar perfect in de plooi valt nadat ze uit de douche stappen (gelukzakken!) maar mijn haar heeft na iedere wasbeurt de nodige styling nodig. Aan de lucht laten drogen, is geen optie, tenzij een weinig flatterende ‘coupe schuim’ het ooit tot trendy kapsel schopt. Extra moeilijkheidje: mijn haar raakt maar moeilijk droog. Heeft een ander slechts een paar minuten nodig om haar haren droog te blazen, heeft mijn haardroger makkelijk een half uur nodig om de klus te klaren. Hoe meer droogtijd, hoe meer kans op beschadigd haar. En dan kwamen de de krul-of stijltang nog niet aan de beurt.
Omdat ik lang niet de enige vrouw ben die mooi gestyled wil hebben zonder het te beschadigen, voegt Philips de gepatenteerde MoistureProtect-technologie toe aan een nieuwe generatie stylingapparaten. Die meten de temperatuur van het haar en stellen automatisch een lagere temperatuur in zodra het haar droog is waardoor het beschermd is tegen oververhitting. Hierdoor blijft de natuurlijke vochtbalans van je haar behouden. Het resultaat? Gezond, mooi gestyled haar voor een natuurlijke look.
Veilig drogen
Stap 1 in mijn diy-haarstylingsessie: de haren föhnen met een haardroger. Vaak op de hardste stand om het een beetje vooruit te laten gaan. Dat is met de MoistureProtect-haardroger niet nodig. Het toestel, in een mooie witte uitvoering met details in roze goud, maakt gebruik van een infraroodsensor om een diagnose van het haar te stellen, de temperatuur wordt meteen aanpast. Geen risico op oververhitting en de natuurlijke vochtbalans van het haar blijft intact. Het toestel ligt makkelijk in de hand en is eenvoudig in gebruik, net zoals ik het graag heb. Bovendien heeft de haardroger zes snelheden en warmtestanden waardoor je het toestel helemaal kan personaliseren en aanpassen aan je noden/wensen. Van mij mag een haardroger goed doorblazen om de klus zo snel mogelijk te klaren. Nu ik weet dat de sensor per droogsessie de temperatuur van mijn haar wel 400 keer meet en aanpast, hoef ik me niet langer zorgen te maken over beschadigde lokken. Dat doet de haardroger wel voor mij.
Stijlvolle stijltang
Als ik één stylingtool naar een onbewoond eiland mee zou mogen nemen, dan koos ik zonder twijfel voor een stijltang. Ideaal om wild schuimhaar te temmen en perfect in staat om golvende krullen in het haar te draaien. Daar hoef je enkel een beetje handig voor te zijn. Een stijltang kan wonderen verrichten maar vraagt heel wat van je lokken. Wie van gezond en glanzend steil haar houdt, kiest dan ook maar beter voor een toestel dat het beste met je haar voorheeft. De MoistureProtet-stijltang heeft een sensor die het haar 30 keer per seconde beoordeelt en de temperatuur automatisch aanpast. Omdat het ene haar het andere niet is, heb je bovendien keuze uit drie digitale temperatuurinstellingen, maar de platen worden nooit heter dan 200 graden.
De flexibele keramische platen zorgen voor minder druk op het haar (minder haarbreuk!) en maken het stylen nog makkelijker. Wanneer alle lokken tussen de bewegende platen gegleden zijn, kan je rekenen op een gladde, glanzende en pluisvrije look. Het kost me niet meer dan een kwartier om mijn haar glad te strijken (toestel is al in 15 seconden opgewarmd!) en ik ben tevreden met het natuurlijke resultaat. Ook niet onbelangrijk: het toestel schakelt zichzelf na 60 minuten uit. Bespaart je heel wat kopzorgen op weg naar het werk.
Coole krullen
De AutoCurler van Philips is al jaren mijn geheim voor een snelle bos glamoureuze krullen of casual beach waves. De a-typische krultang werd voor de gelegenheid in een clean wit jasje gestopt en maakt tegenwoordig ook gebruik van de MoistureProtect-technologie. Het gebruik van de tool is simpel: stel de gewenste krul-en tijdsinstelling in (op deze manier bepaal je zelf de stijl van je krul, er zijn 27 mogelijkheden), leg een lok in de gleuf naast de keramisch krulstaaf en het slimme krulsysteem doet de rest. In het verleden testte ik wel eens krultoestellen waarin mijn haren vast kwamen te zitten. Daar hoef je je bij de AutoCurler geen zorgen over te maken. Die werd immers net ontworpen om het vastzitten van haren te voorkomen.
Jij hoeft enkel te wachten tot het ‘Curl Ready-geluid’ aangeeft dat – je raadt het al – je krul klaar is. De verticale handgreep maakt het toestel makkelijk in gebruik, een absolute aanrader voor wie – net zoals ik – zich al één of meerdere keren verbrandde aan een traditionele krultang. Dankzij het hittebestendige design is ook de veiligheid van je huid gegarandeerd. Net als met de andere tools uit het gamma, gaat het met dit toestel goed vooruit. De vernieuwde langere krulstaven zorgen ervoor dat je twee keer zoveel haar tegelijk kan krullen. Wat betekent dat ik tegenwoordig zelfs wel eens op een doordeweekse woensdag met een bos glamoureuze krullen op de redactie verschijn. En dat hoeft geen aanslag op mijn tijd of de kwaliteit van mijn haar te betekenen. Want met de keuze van de juist toestellen, zit je in beide gevallen safe.
Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Philips.
www.philips.be